Bouwsystemen

Er is een grote variatie aan bouwsystemen en fabrikanten daarvan op de markt. iTX BouwConsult heeft zich ten doel gesteld meer inzicht te geven in de verschillende manieren van bouwen die er in Nederland beschikbaar zijn.

De hieronder getoonde bouwsystemen zijn slechts een kleine greep van de beschikbare systemen. Deze pagina zal continu uitgebreid worden met meer bouwsystemen en informatie.

Traditioneel

Bij deze bouwmethode wordt de woning op de bouwplaats ter plekke opgetrokken, meestal door middel van de stapelmethode.

Leveranciers:


Houtskeletbouw

Bij een houtskeletbouw woning bestaat de constructie uit een houten skelet welke ook direct de isolerende schil vormt. De buitenzijde kan worden afgewerkt met diverse materialen zoals baksteen, hout of stucwerk.

Leveranciers:


Staalframe

Bij Staalframe bouw bestaat de constructie uit een stalen frame welke ook direct de isolerende schil vormt. De buitenzijde kan worden afgewerkt met diverse materialen zoals baksteen, hout of stucwerk.

Leveranciers:


Logbouw

Logbouw is een bouwmethode waarbij de wanden worden opgebouwt uit massieve boomstammen welke zowel constructief als isolerend werken. Om aan de huidige hoge isolatie eisen te voldoen worden logbouw woningen tegenwoordig ook vaak voorzien van een extra isolatielaag.

Leveranciers:


EPS bouw

Bij EPS bouw wordt er gewerkt met holle bouwblokken van EPS oftewel geëxpandeerd polystyreen. Vaak worden de wanden volgestort met beton om zo de constructieve sterkte te krijgen.

Leveranciers:


Alternatief

Naast de bekende bouwmethoden zijn er in de loop van de tijd ook alternatieve bouwmethodes ontwikkeld. Hieronder tonen wij een aantal leveranciers van alternatieven bouwmethodes.

Leveranciers:
Uw bouwsysteem ook hier tonen?

Meld u aan om ook uw bouwsysteem in beeld te krijgen!