Houtskeletbouw

Villa Nova

Wandopbouw Villa Nova wand:

(van buiten naar binnen)

LaagDikte
Metselwerk 100 mm     
Luchtspouw 35 mm     
THD houtvezelplaat 15 mm     
HSB wand met isolatie 160 mm     
OSB-plaat 15 mm     
Installatiespouw met isolatie 60 mm     
Dampremmende folie 0,1 mm     
Fermacell of gipsplaat 15 mm     
    
    
    
Totale dikte400 mm

Algemene gegevens

Soort SysteemComplete woning
LeidingwerkIn installatiespouw
Rc waarde5,72 m²K/W
Hogere Rc waarde mogelijk?
Prefab bouwsysteem?Nee
Garantie op wandsysteem
Afwijkende wandafwerking mogelijk?Ja
Alternatieve isolatie mogelijk?

Villa Nova


Adresgegevens
Nijverdalseweg 145
7461 AG
Rijssen
Contactgegevens
t: 0548 – 516416
e: info@villanovabouw.nl
w: www.villanovabouw.nl

Wie we zijn en wat we doen

Villa Nova Bouw is gevestigd in het Twentse Rijssen, ofwel “de hoofdstad van bouwend Nederland” en in 2007 opgericht door Gerrit Tadema en Bert Schlüter. Zij hebben ruime ervaring in de bouw in het algemeen en de particuliere woningbouw in het bijzonder. Gerrit is o.m. 10 jaar in diverse commerciële functies werkzaam geweest bij de Ter Steege Groep. Bert, die woonachtig is in Duitsland, heeft ruim 20 jaar gewerkt bij zowel Duitse als Nederlandse aannemers en projectontwikkelaars. Het Villa Nova bouwteam bestaat verder uit 2 Duitse medewerkers; Tobias Hemsing (bouwkundig tekenaar) en Dennis Feldhaus (bouwkundig tekenaar en assistent projectleider), werkvoorbereider en calculator Bart Stokkers en de administratieve kracht Annie Smelt.

wiewezijn.png
villabouw-gouda-2.jpg

Villa Nova Houtskeletbouw

Villa Nova is specialist in bouwen in houtskeletbouw. Bij deze bouwwijze zijn de wanden opgebouwd uit houten staanders (stijlen) die aan weerszijden zijn afgewerkt met plaatmateriaal. Het isolatiemateriaal wordt tussen de stijlen aangebracht, waardoor de wanden in de regel minder breed zijn (meer netto vloeroppervlak!) en een hogere isolatiewaarde hebben (lagere stookkosten!).

Het principe van houtskeletbouw (HSB) is zo oud als de weg naar Rome. De oudste woning in Nederland is een houtskeletbouw woning. Het bouwen met hout biedt vele voordelen. Door de goede eigenschappen van hout bieden deze woningen een behaaglijk en gezond woonklimaat. Ook voor een duurzame wereld is het gebruik hout aan te bevelen. Hout is een onuitputtelijke bron en klimaatneutraal. Hiermee wordt bedoeld dat hout niet bijdraagt aan het broeikaseffect. Zelfs bij verbranding komt er niet meer CO2 (broeikasgas) vrij als de boom tijdens zijn levensduur uit de atmosfeer opneemt.

Houtskeletbouw woningen blinken verder uit in enorm hoge isolatiewaardes. De standaard Villa Nova HSB wanden hebben tussen de stijlen maar liefst 21 cm. isolatie (mineraal wol). Dit betekent een Rc waarde van maar liefst 5,72 m2 K/W.

energieleverend_passiefhuis.jpg
energienuetraal_woonhuis_zwolle-0.jpg

Bezoek onze website

Via de link hiernaast kun u onze website bezoeken met nog meer informatie over ons systeem en manier van werken.