Schetsontwerpen

Maak kennis met de architecten van iTX BouwConsult en leer meer over de Inside-Outside methodiek.

Van schetsontwerp naar realisatie

schetsontwerp

Aan iedere nieuwbouw woning van iTX BouwConsult ligt een gedegen ontwerpproces ten gronde. Juist omdat het bouwen van een woning een kapitaalsintensieve investering betreft, is de noodzaak van een goed en doordacht ontwerp uitermate belangrijk. Ten onrechte menen particulieren dat een ladeplan van een aannemer goedkoper is dan een van papier af ontworpen woning. Een standaard plan laat zeer veel kansen onbenut. Helaas voor de particulier die daarna 30 jaar in iets woont dat met de nodige ontwerpaandacht wel iets bijzonders geworden was. Schroom niet en maak kennis met de architecten van iTX BouwConsult.

Programma van Eisen

Voordat je het ontwerpproces in gaat is het uitermate belangrijk om je woonwensen op papier te zetten. Wat vind je belangrijk voor je huis? Bijvoorbeeld: een grote leefkeuken, 4 slaapkamers, een badkamer met ligbad, een tuin op het zuiden, een bungalow, een herenhuis of een nul energiewoning, noem maar op. Schrijf alles op wat je te binnen komt! Je kunt ook een aantal tijdschriften doorworstelen en de plaatjes van huizen die jou aanspreken uitknippen. Zo ontstaat vanzelf een Moodboard.

Van een PVE naar een Schetsontwerp

Vanuit het programma van eisen kan er een schetsontwerp gemaakt worden. iTX BouwConsult waakt ervoor om een ontwerp te maken voordat het bouwbudget goed besproken is en vastgelegd is.

Een ontwerp maken zonder een vastomlijnd bouwbudget is luchtfietserij. De architecten van iTX BouwConsult zijn ervaren en vertrouwd om een ontwerp te maken dat past binnen het gestelde bouwbudget. Een schetsontwerp laat zien wat er allemaal mogelijk is met de eisen die je opgesteld hebt, en helpt je om nog meer wensen en ideeën te ontdekken.

Een schetsontwerp van iTX BouwConsult

Wij ontwerpen altijd volgens onze Inside-Outside methodiek. Dat betekent dat wij beginnen met het ontwikkelen van een goede plattegrond. Op deze manier ontstaan de meest evenwichtige, logische en goed functionerende ruimtes. Vanuit deze plattegrond ontwikkelen wij daarna het gevelbeeld. Op deze manier ontstaan dan de meest zuivere woningen. Veel nieuwbouw woningen die niet deze Inside-Outside methodiek kiezen zien er van buiten wel mooi uit, maar blijken van binnen erg onpraktisch en niet logisch. Met de Inside-Outside methode voorkomen we dit soort problemen. Bij ons volgt de vorm de functie en klopt het gebouw als geheel.

Van modern tot klassiek

schets

Luisteren naar wat de opdrachtgever wil vinden wij bij iTX uitermate belangrijk. Niet wij, maar jullie, de opdrachtgevers moeten wonen in ons ontwerp. Het moet voldoen aan jullie woonwensen. Maar het zijn de architecten van iTX BouwConsult die het de woonwensen omzetten in een verantwoord ontwerp. Bij klassieke ontwerpen letten wij scherp op de wijze waarop de detaillering in het ontwerp verwerkt wordt. Niet zomaar iets doen maar met besef van de historische bouwkunst. Heel anders is het als je een modern ontwerp maakt. Ook hier speelt de detaillering een uitermate belangrijke rol. Maar hier ontbreekt de verbinding met de historie, nu komt het erop aan om juist in zuiverheid de details te ontwerpen. Daarnaast is de wijze waarop de gevels tot stand komen veel meer een kwestie van vlakvulling, volume composities en spannende verhoudingen.

Maatwerk

Het maken van een ontwerp is altijd maatwerk, maar ook de wijze waarop onze opdracht ingevuld wordt is maatwerk. Als opdrachtgever heb je bij iTX tal van mogelijkheden. Van een simpele schets en niet meer dan dat, tot en met een volledige opdracht. Ook aanvaarden wij deelopdrachten. iTX BouwConsult kan bijvoorbeeld behulpzaam zijn om een plan aanvaard te krijgen bij de welstand. Of bij het controleren van de begroting. Bel ons en vraag naar de ongekende mogelijkheden van iTX.

Het belang van een goed ontwerp

Een ontwerp is de eerste stap om je wensen en eisen om te zetten in een gebouw. Tijdens het ontwerpen kom je waarschijnlijk allerlei problemen en vraagstukken tegen waar je van te voren helemaal niet aan gedacht had. Een goed schetsontwerp is eigenlijk het resultaat van een langer ontwerpproces. We tekenen steeds opnieuw om uiteindelijk tot een plan te komen dat aan jouw wensen beantwoordt, een plan dat bij je past. Een goed doordacht schetsontwerp is de weg naar een goed gebouw.

schets

Wanneer het schetsontwerp je bevalt, kan het door ons worden uitgewerkt tot een bouwkundige tekening. Daarna gaan we samen met jou op zoek naar een aannemer die enthousiast is om het plan uit te voeren en helpen je de bouwkosten te controleren. We kunnen je verder helpen door het bouwproject te begeleiden. Uiteindelijk kom je zo tot de realisatie van het huis waar jij al die tijd van gedroomd hebt.

Maak kennis met onze architect en maak nu nog een vrijblijvende afspraak.