Logbouw

Canadian logbouw

Wandopbouw Logbouw wand:

(van buiten naar binnen)

LaagDikte
Western Red Cedar Logs 250 mm     
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
Totale dikte250 mm

Algemene gegevens

Soort SysteemComplete woning
Leidingwerkin Logwand opgenomen
Rc waardeVolgens bouwbesluit
Hogere Rc waarde mogelijk?Ja, bij dikkere Logs
Prefab bouwsysteem?Deels prefab
Garantie op wandsysteemonbekend
Afwijkende wandafwerking mogelijk?Aan binnenzijde wel
Alternatieve isolatie mogelijk?Ja, aan binnenzijde is extra isolatie mogelijk

Canadian logbouw


Adresgegevens
Ruiterpad 4
7683 RC
Den Ham
Contactgegevens
t: 0546 67 38 28
e: info@canadahuis.nl
w: https://www.canadahuis.nl/

Canadian logbouw | Handcrafted log

De handcrafted Canadese log homes worden volgens het traditionele Canadian logbouw principe gebouwd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van hele boomstammen in hun natuurlijke vorm.

De Red Cedar stammen variëren in diameter van 30 tot 40 cm. Voordat een log home gebouwd wordt worden de stammen geselecteerd en daarna met de hand geschild.

Handgemaakte houten huizen bieden een unieke en rustieke uitstraling in tegenstelling tot de uniformiteit van machinale logs. Elke stam wordt met de hand bewerkt door een ervaren vakman. Geen enkele log is hetzelfde en daarmee is elke handcrafted log home een uniek stukje kunst.

Via een speciale techniek worden de logs afgetekend en worden de verbindingen met de kettingzaag uitgezaagd.

Foto-0247.jpg
Foto-0233.jpg

Houtsoort

Eeuwenlang hebben de Canadese indianen van stammen als Haida, Nootka en Salishan hun totems gesneden en kano"s gehakt uit de reusachtige Cedar stammen Van de draderige bast en vezelige wortels weefden zij dekens, manden en visnetten. De geurige Cedar stammen werden tot brede planken gespleten om er de wanden van hun stamhuizen mee te bekleden.Generatie op generatie gaven zij elkaar door dat Western Red Cedar van “de boom des levens” afkomstig was.

In de zeventiger jaren waaide de Amerikaans/ Canadese houtskeletbouw over naar West-Europa en wij begonnen onbehandeld Cedar toe te passen voor geveltimmerwerk (rabatdelen, channelsidings en bevelsidings).

De natuurlijke duurzaamheid staat een onbehandelde toepassing buiten toe. Denk hierbij aan: boeiboorden, dakranden, kozijnen, pergola`s , plantenkassen, tuinmeubelen, lichte constructies, windveren en dakshingles.

Het hout van deze boom is een van de langst levende en meest rot- en insectbestendige zachthoutsoorten in Noord Amerika. Hierdoor kan de boom uitgroeien tot een enorme grootte. Western Red Cedar is de enigste houtsoort die onbehandeld mag worden uitgevoerd vanuit Canada. Western Red Cedar wordt nooit aangevreten door insecten, daarom is de olie ook een goede insecten verdrijver en staat het bekend als antimot middel en weert het muggen en andere insecten. Werkt gunstig bij aandoeningen van de luchtwegen, angst en depressies.

Afbeelding-008.jpg
Afbeelding-005.jpg

Bezoek onze website

Via de link hiernaast kun u onze website bezoeken met nog meer informatie over ons systeem en manier van werken.