QuickScan Bouwkosten 2.0

Snel inzicht in de haalbaarheid van je bouwplannen met de QuickScan Bouwkosten.
iTX BouwConsult zegt: Altijd doen!

Snel inzicht in de bouwkosten

Bouwkosten controle per m2 en m3

Als je bezig bent met de eerste ontwerpen dan wil je eigenlijk al weten of je met een haalbaar bouwplan bezig bent of dat het toch een luchtkasteel blijkt te zijn. QuickScan Bouwkosten van iTX BouwConsult biedt nu de logische oplossing om snel en betrouwbaar inzicht te krijgen in de bouwkosten van je nieuwbouwproject. Een stap die je altijd moet doen!

Een slimme opdrachtgever kiest voor de QuickScan Bouwkosten

Je kunt nog zo verliefd worden op een bouwplan, maar als je het niet kunt betalen dan houdt alles gelijk op. De hedendaagse opdrachtgever wil daarom in een vroeg stadium inzicht in de bouwkosten. Dat geeft de opdrachtgever de ruime mogelijkheid om zijn plannen bij te sturen en controle te houden over het totale bouwproject. Met de QuickScan Bouwkosten heeft iTX BouwConsult een instrument ontwikkeld waar in een vroeg stadium al een zeer betrouwbaar beeld van de bouwkosten gegeven kan worden.

Waarom een QuickScan?

Bouwen is op zich een complex proces. Voor veel opdrachtgevers is het de eerste keer dat ze kennis maken met de mores van de bouwwereld. Een wereld die voor veel buitenstaanders maar moeilijk te doorgronden is en waarbij, voor je het weet het meerwerk je om de oren vliegt. Als opdrachtgever wil je juist controle over je bouwproject en al helemaal over de bouwkosten houden. En dat valt niet mee als je zelf volkomen leek op dat terrein bent. Het werken met kubieke meterprijzen (m3) of vierkantemeterprijzen (m2) zijn te grove en te onbetrouwbare benaderingsmethodes. De QuickScan Bouwkosten rekent op basis van elementen. Bij de elementen begrotingsmethodiek worden de hoeveelheden en oppervlakten van bouwmaterialen bepaald. Daaraan worden eenheidsprijzen gekoppeld. Zo ontstaat een betrouwbare begroting van de toekomstige woning

Wanneer een QuickScan Bouwkosten inzetten?

De QuickScan Bouwkosten is bedoeld voor opdrachtgevers met bouwplannen die al iets op papier hebben staan.

Denk aan een schets van de plattegrond waarop duidelijk is te zien welke ruimten het project bevat. Maar ook het voorlopig of een definitief ontwerp is goed.

Controleer kosten bouwplan

Kan de QuickScan Bouwkosten voor elk type project gebruikt worden?

Een QuickScan Bouwkosten kan gebruikt worden voor uiteenlopende projecten. Wilt u weten of uw project ook geschikt is voor een quickscan, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Hieronder vind je in twee blokken een aantal voorbeelden van projecten welke we met de quickscan kunnen uitrekenen:

Particuliere woning Projecten
 • vrijstaande woning
 • twee-onder-een-kap woningen
 • notariswoning
 • stadsvilla
 • landhuizen
 • vakantiewoning
 • tussenwoning
 • hoekwoning
 • energiezuinige woningen
 • recreatiewoning
 • etc.
 • rijtjeshuizen
 • appartementengebouwen
 • kantoren
 • etc.

De inzet van de QuickScan Bouwkosten voor verbouwingen is helaas niet mogelijk.

Wat staat er in een QuickScan Bouwkosten?

In de QuickScan Bouwkosten vind je per onderdeel onder andere de kosten van het grondwerk, de fundering, het metselwerk, de kozijnen, de afwerking van de wanden, het schilderwerk, het loodgieterswerk, sanitair en de technische installaties.

Klik op onderstaande afbeelding om een voorbeeld rapport te bekijken.

In vier stappen een QuickScan Bouwkosten

1

Vul het algemene formulier in.

2

Mail je beschikbare tekeningen naar info@itx-bouwconsult.com

3

iTX BouwConsult stuurt je een vrijblijvende offerte

4

Bevestig per mail de offerte.

De op te sturen offerte wordt eventueel aangevuld met vragen over je bouwproject. Na bevesting per mail start iTX BouwConsult met de QuickScan Bouwkosten. De doorlooptijd is gemiddeld 5 werkdagen of zoveel eerder als mogelijk.

Wat kost de QuickScan?

In onderstaande tabel vind je, afhankelijk va de grootte van je woning, de richtprijs voor het maken van een QuickScan Bouwkosten.

Grootte in m³ Prijs
0-500 € 298,00
500-750 € 348,00
750-1000 € 398,00
1000-1250 € 448,00
meer dan 1250 op aanvraag

Voor rijtjeshuizen, appartementengebouwen en twee-onder-een-kap woningen gelden speciale prijzen. De genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw. Het is een kleine investering nu, maar het geeft je wel een zeker gevoel bij je bouwproject straks.

Investeer in het voortraject van je bouwplan en voorkom later grote teleurstellingen! Bestel nu de QuickScan Bouwkosten.