Schetsontwerp

Of u nu een bedrijfsgebouw of een kantoor wilt bouwen, het is altijd lastig om ergens te beginnen. Soms heeft u een vaag idee van wat u wilt of heeft u een paar gebouwen in uw hoofd die u wel mooi vindt – maar verder weet u eigenlijk niet wat u moet doen. iTX BouwConsult helpt u graag om uw gedachten op papier te krijgen, om deze dan vervolgens te vertalen in een gebouw. Op deze pagina vindt u een helder stappenplan over hoe u te werk moet gaan en waarin iTX u bij kan staan.

schetsontwerp Bronkhorts High Tech eerste schetsontwerp nieuwbouw Bronkhorst High Tech schetsontwerp Tusveld te Rijssen schetsontwerp Eibergen

Programma van Eisen

Het is erg belangrijk om, voordat u naar een aannemer of architect stapt, te bedenken wat u precies wilt. Maak dus een lijst met wensen en eisen. Wat vind u belangrijk voor uw gebouw? Schrijf bijvoorbeeld op hoeveel kantoorkamers u wilt, hoeveel mensen er in de kantine moeten passen, of er een bedrijfshal moet komen, etc. Op deze manier kunt u alles voor uzelf helder krijgen en heeft u een begin voor het maken van een ontwerp. Wanneer u er echter niet uitkomt, kunt u altijd een vrijblijvende afspraak met ons maken waarin wij u verder helpen.

Uw eisen omzetten in een ontwerp

Vanuit het programma van eisen kan er een schetsontwerp gemaakt worden. Een schetsontwerp laat zien wat er allemaal mogelijk is met de eisen die u opgesteld hebt, en helpt u om nog meer wensen en ideeën te ontdekken. De eerste lijn op papier zetten is echter best een grote stap. Maakt u gerust een afspraak waarin wij u helpen om uw wensen en eisen aan te scherpen en om vervolgens een schetsontwerp te maken.

Een schetsontwerp van iTX BouwConsult

Samen met onze architecten kunnen wij u helpen om uw eisen en wensen om te zetten in een schetsontwerp. Wij ontwerpen altijd volgens onze Inside-Outside methodiek. Dat betekent dat wij beginnen me een goede plattegrond. Op deze manier ontstaan de meest evenwichtige, logische en goed functionerende ruimtes. Vanuit deze plattegrond ontwikkelen wij daarna het gevelbeeld. Op deze manier ontstaan dan de meest zuivere kantoren en bedrijfsgebouwen. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar de panden van Bierman Advocaten te Tiel of Bronkhorst High Tech te Ruurlo. De strakke gevels van veel kantoorpanden verhullen vaak allerlei zaken die hinderen in het gebruik. Met de Inside-Outside methode worden dit soort problemen voorkomen. Bij ons volgt de vorm de functie en klopt het gebouw als geheel.

Het belang van een goed schetsontwerp

Een schetsontwerp is de eerste stap om uw wensen en eisen om te zetten in een gebouw. Tijdens het ontwerpen komt u waarschijnlijk allerlei problemen en vraagstukken tegen waar u van te voren helemaal niet aan gedacht had. Een goed schetsontwerp is eigenlijk het resultaat van een langer ontwerpproces. Wij tekenen steeds opnieuw om uiteindelijk tot een plan te komen dat aan uw wensen beantwoordt, een plan dat bij u en uw bedrijf past. Een goed doordacht schetsontwerp is de weg naar een goed gebouw.

Wanneer het schetsontwerp u bevalt, kan het door ons worden uitgewerkt tot een bouwkundige tekening. Daarna gaan we samen met u op zoek naar een aannemer die enthousiast is om het plan uit te voeren. We kunnen u verder ook helpen door het bouwproject te begeleiden en de bouwkosten te bewaken. Uiteindelijk komt je u zo tot een prachtig visitekaartje voor uw bedrijf.

Wanneer u geïnteresseerd bent, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.