Bedrijfshuisvesting

Ondernemen betekend in veel gevallen groei, groei betekend dat er langzaam ruimte problemen in de organisatie ontstaan. Waar eerst 1 persoon een kamer tot zijn beschikking had, worden dat er nu twee. Afdelingen lopen vol, gangen slippen dicht. Medewerkers beginnen te klagen. Wat moet je als directie op een dergelijk moment doen? Verbouwen, verhuizen of nieuwbouwen? iTX BouwConsult beschikt over een team van deskundigen op het gebied van bedrijfshuisvesting; wij zijn u graag van dienst.

Wat maakt bedrijfshuisvesting zo anders

Bedrijfshuisvesting BHT

Een bedrijf is een complex geheel. Verbouwen, verhuizen of nieuw bouwen betekend bestaande verbanden doorbreken en een nieuwe ordening neer zetten. Voordat je begint dienen productieprocessen nauwkeurig in beeld gebracht te zijn. Inschatting van groeipotentie moet op papier gezet zijn. Binnen de organisatie zal nagedacht moeten worden over wat tot nu toe gebruikelijk was, en of zich dit ook in de toekomst zo manifesteert. Dat betekend dat met medewerkers gesproken wordt, dat subtiel gelaveerd moet worden tussen wat zij wensen en dat wat de directie als wenselijk acht.

Bedrijfshuisvesting is terug te brengen tot een economische investering in een hoeveelheid werkplekken tegen een zekere kostprijs. Wordt er geproduceerd dan zal de eenheid product afgezet moeten worden tegen de totale investering per vierkante meter bedrijfsgebouw.

Inside First, then Outside

Je kunt een gebouw nog zo mooi maken aan de buiten zijde, als het verhaal binnen niet klopt dan heb je daar volkomen niets aan. De werkwijze van iTX BouwConsult zorgt dat ‘Inside First’ op orde is. De interne verkeersstromen moeten juist zijn, afdelingen zo geplaatst dat flexibiliteit in de toekomst gegarandeerd is. Ook verwachte groeipotentie dient ingepland te zijn. Gelijktijdig zullen de verwachte bouwkosten berekend en in overeenstemming gebracht te worden tegen het beschikbare bouwbudget. Als dat allemaal op orde is komt de ‘Outside’ aanbod, het gezicht van het gebouw de architectuur.

Duurzame bedrijfshuisvesting

Bedrijfshuisvesting de weg te gaan

Het thema duurzaam bouwen is zeer actueel bij bedrijfshuisvesting. Investeren in een beter isolerende schil zal leiden tot lagere energielasten. En een hoogwaardige geïsoleerde buitenschil zal ook leiden tot veel kleinere verwarmingsapparatuur. Ook in de zomer zal het langer duren voordat het gebouw warm wordt, dus ook lagere kosten om het gebouw te koelen. Keuzes maken in dit traject vraagt optimale ondersteuning. iTX BouwConsult werkt samen met installateurs en aannemers om tot een optimale en duurzame bedrijfshuisvesting te komen. Total Cost of Ownership (TCO) is tegenwoordig meer leidend dan kijken naar alleen de korte termijn investeringen.

Vormgevend en creatief advies Out of the Box, of helemaal geen Box

Ondernemers en medewerkers denken bijna altijd in bestaande patronen. “Zo doen we het al jaren”; “Nee dit bevalt ons uitstekend”; “O, maar dat kan echt niet veranderd worden.” Het zijn zo maar wat kreten die wij horen uit organisaties. Logische kreten, want de zekerheid van wat je als werknemer hebt weegt voor velen niet op tegen de onzekerheid van een ongewisse toekomst.

Omdat iTX BouwConsult niet dagelijks betrokken is bij de bedrijfsvoering is zij als geen ander in staat om van een afstand naar de organisatie te kijken en haar huisvestingsvraagstukken blanco te benaderen. “O” zeggen velen dan “jullie denken: ‘Out of the Box’” Nee is dan ons antwoord, wij van iTX BouwConsult, wij worden helemaal niet gehinderd door een ‘Box’

Creativiteit is onlosmakelijk verbonden aan het genereren van ideeën en het ontwikkelen van enthousiaste plannen.

Verschillende werkomgevingen

Bedrijfshuisvesting tref je in verschillende werkomgevingen. De kantoorwerkomgeving is gevormd door kantoorwerkplekken. Tussen de kantoorwerkplekken is communicatie essentieel terwijl er gelijktijdig om een rustige omgeving gevraagd wordt. Knelpunten bij het ontwerpen van kantoren komen gek genoeg in beeld als de praktische zaken besproken worden; hoe ga je om met koffie, op iedere bouwlaag een koffiemachine? Wie zorgt voor de vuile kopjes. Maar ook zoiets simpels als het onderbrengen van de facilitaire diensten waaronder de ruimte voor de schoonmaakartikelen is bij organisatie vaak buiten beeld. iTX BouwConsult help u deze problemen vakkundig op te lossen.

De werkplekomgeving in de industrie kenmerkt zich door meer uitersten. Geluid op de werkvloer is heel normaal. Productafval ligt op de grond. Elders in het gebouw vinden we dan weer wel kantoorwerkplekken. Beide werkomgevingen moeten als een organisatie functioneren. Ervaring van iTX BouwConsult is dat door goed te inventariseren wat er bij de medewerkers aan wensen leeft en deze adequaat terug te koppelen aan de directie leidt tot gedragen plannen.

Economische doorrekening

Closeup kantoor Bierman advocaten

iTX BouwConsult is thuis in de ontwikkelingen die gaande zijn op de kantoren- en bedrijvenmarkt. Wij helpen u om een reëel budget op te stellen en laten je zien wat het commercieel succes van bepaalde ingrepen kan zijn. Gedegen kennis van de kostenopbouw rondom bedrijfshuisvesting maakt dat wij opdrachtgevers van meet af aan kunnen helpen met de financiële onderbouwing van de geplande investering in de nieuwbouw. Daarnaast zorgen wij voor stichtingskostenopzetten en controleren de begrotingen van aannemers en installateurs.

Wat bieden wij u?

Met ons team van deskundigen bieden wij u advies met betrekking tot alle zaken die er bij bedrijfshuisvesting komen kijken. In leerzame gesprekken laten we de mogelijkheden die er zijn zien en helpen we u als opdrachtgever bij het ontwikkelen van een goed plan.

Verdere ondersteuning

Wanneer u enthousiast geworden bent over de mogelijkheden die er zijn, kunnen wij u verder ondersteunen met het ontwerp voor de ver- of nieuwbouw van de onderneming, het contact met aannemers en de begeleiding van de bouw. Kortom, met iTX BouwConsult heeft u een betrouwbare partner gevonden voor de opzet en realisering van de huisvestingsplannen.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een adviserend gesprek.

2018-03-G - 60 p