Workshop ‘Ontwerp je Eigen huis’

Altijd al gedroomd van het bouwen van je eigen huis? Zelf aan de slag met plattegronden en gevels? Je eigen ideeën omzetten in het huis van je dromen? Volg dan de workshop Ontwerp je eigen huis.

Voor iedereen die bezig is met, of nog gaat bouwen

Een eigen tekening maken

iTX BouwConsult heeft de workshop ‘Ontwerp je Eigen huis’ opgezet, speciaal voor iedereen die bezig is of gaat met het bouwen van een eigen huis. Of dit nu een eigen ontwerp, een huis van een aannemer of een cataloguswoning is. Door het volgen van deze workshop weet je waar je op moet letten en ben je een volwaardige gesprekspartner in het verdere bouwtraject.

Wat wordt er allemaal behandeld in de workshop ‘Ontwerp je Eigen huis’

In een dag maak je, onder leiding van architect Robert A. Albers kennis met het hele ontwerpproces; van een leeg vel tot en met een schetsontwerp. Hieronder ziet u een overzicht van de onderwerpen die aan bod komen.

1

Gemeentelijke voorschriften

2

Bouwkosten

3

Programma van Eisen (PVE)

4

De bouwkavel

5

Inside - Outside methodiek

6

Bouwsystemen

7

Praktische zaken en tips

8

Energiezuinig en duurzaam

9

Ontwerpen en Architectuur

10

De tuin

11

Afsluitend

Lesmap

De workshop wordt ondersteund met een uitgebreide lesmap met daarin veel informatie die je later zelf kunt benutten als je aan het ontwerpen bent. Met deze workshop bouw je een beter huis.

Veelgestelde vragen

Voor veelgestelde vragen over de workshop kunt u kijken op onze veelgestelde vragen pagina. Hier vind u antwoord op de meeste vragen die mensen hebben over de workshop ‘Ontwerp je Eigen huis’.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is speciaal bedoeld voor echtparen of partners die bezig zijn of gaan met het bouwen van een eigen huis. Of dat nu een eigen ontwerp, een huis van een aannemer of een cataloguswoning is. Voor de meesten onder ons geldt dat je maar eens in je leven de mogelijkheid hebt om een huis te bouwen. Met deze workshop ben je in staat om uit deze once-in-a-lifetime ervaring het maximale te halen en je droomhuis te realiseren. De workshop begint om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Inloop om 8.45 uur om nader kennis te maken.

Wat kost deze workshop?

De workshop is speciaal ontwikkeld voor echtparen, cq. partners. Ervaring leert dat iedere partner een specifieke inbreng heeft tijdens de workshop en dat maakt het juist zo interessant. Het voordeel van deze individuele workshop, dus maximaal 2 personen per workshop, is dat er maximale aandacht besteed kan worden aan jullie bouwplan of bouwwens. De kosten voor een echtpaar bedraagt € 687,45 exclusief 21% btw

Een eigen tekening maken

In deze prijs zijn inbegrepen:

  • Uitgebreide lesmap
  • Ontwerpbegeleiding op persoonlijk niveau
  • Voucher voor 2 gratis advies uren
  • Koffie/thee en middaglunch

De workshop wordt gehouden in het kantoor van iTX BouwConsult aan de Kasteellaan 1 in Rijssen (Overijssel). Voor vragen kunt u altijd mailen naar info@itx-bouwconsult.nl.

De gratis advies uren bieden je de mogelijkheid om, nadat je de workshop hebt afgerond en je plannen wat verder zijn gevorderd, een beroep op ons te doen voor extra ondersteuning.

Overnachtingsmogelijkheden in Rijssen

Voor cursisten die van ver komen zijn er goede overnachtingsmogelijkheden. Kijk hiervoor in de brochure die je hieronder kunt downloaden.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over de workshop 'Ontwerp je Eigen huis'? download dan onze brochure. Aanmelden kan door op de knop 'meld je nu aan' te klikken en het formulier in te vullen.