Passiefhuizen

Ook het passiefhuis is een stap op weg naar een beter klimaat, én naar een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van nul, zoals de Europese Unie voor 2020 als doel gesteld heeft. Misschien denkt u wel dat de verwarming de oplossing tot het probleem van energiezuinig bouwen is, maar deze is slechts bijzaak in het hele verhaal. Bij het passiefhuis staat de schil van de woning centraal.

De Schil

De schil van een woning bestaat uit de buitenwanden, het dak en de vloer. Deze zijn bij een passiefhuis zeer goed geïsoleerd. Ook wordt er bij dit type huis voorkomen dat er warmte via kieren en naden verloren gaat; de schil is namelijk kierdicht. Wanneer dit allemaal gerealiseerd is, is er nog maar heel weinig energie nodig om de woning te verwarmen.

Ervaring

iTX BouwConsult heeft veel ervaring in het bouwen van dit type woning. In het verleden hebben wij samengewerkt met het duitse SchwörerHaus, SchwörerHaus zorgt voor de goede isolatie van de woning door houtskeletbouw toe te passen, echter kan een passiefhuis ook volgens de traditionele bouwmethode gemaakt worden.

Energiezuinig

Het passiefhuis is een bijzonder energiezuinig huis. Het energieverbruik zal nooit hoger zijn dan 15 kWh/(m2a). Door PV (Photo Voltaic) elementen op het dak te plaatsen kunt u uw woning zelfs omvormen tot een EnergiePlus Huis, dat zijn eigen energie opwekt! De passiefhuisschil met goed geïsoleerde wanden en dakpakket zorgt ervoor dat vrijwel alle warmte die in het huis opgewekt wordt ook in het huis blijft. Daarnaast zijn de speciale passiefhuis kozijnen voorzien van drie- of zelfs viervoudige beglazing. Door de optimale kierdichting, welke getest wordt met een Blower-door test, zal er wel gedacht moeten worden aan goede ventilatie.

iTX BouwConsult helpt u graag bij het realiseren van uw eigen passiefhuis. Door onze goede contacten zijn wij in staat uw energiezuinige droomhuis samen met u te realiseren! Wilt u graag meer weten over het passiefhuis? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.