Nieuws

Toon nieuwsberichten:

Apr 2017 - Het gaat weer goed met de bouwsector

Na jaren van slechte economische omstandigheden, ontslagrondes en vele faillissementen in de bouwsector, is het nu het omgekeerde. Aannemers hebben goed gevulde orderportefeuilles. Toeleveranciers moeten steeds vaker melden dat de levertijden toenemen. Helaas ontvangen wij nu ook steeds vaker brieven en mails waarin forse prijsverhogingen worden aangekondigd. Het kan zo verkeren.

Wat betekend dit nu concreet voor de opdrachtgevers?

Ten eerste is de onderhandelingsbereidheid bij de aannemerij voorlopig even op een laag pitje gezet. Er wordt niet meer tegen elke prijs gebouwd. De aannemerij stelt de winstgevendheid weer zeker. Dat wil niet zeggen dat er geen concurrentie meer is, maar aannemers hebben wel een veel betere onderhandelingspositie. 

Ten tweede zien we dat het in bepaalde delen van het land moeilijk is om een aannemer te vinden. Veel aannemers zitten qua personeel nog in de crises modus, de orderportefeuille is dan snel vol. Snel personeel aannemen lukt moeizaam, maar de meeste aannemers hebben de crisis jaren nog vers in het geheugen en proberen personeelsuitbreiding voor zich uit te schuiven. 

En ten derde valt op dat in hoog tempo de beschikbare bouwkavels worden bebouwd. Zet dat af tegen het stringente beleid van de overheden om minder bouwprojecten te initiëren en zie daar het recept voor een dreigend tekort aan goede bouwkavels.

Het is in de bouw hard hollen of stilstaan. dat is de moraal die we nu kunnen trekken. iTX BouwConsult gaat er van uit dat de bouwprijzen het komend jaar verder zullen stijgen. Ook zullen gemeenten, na jaren van terughoudendheid, de kavelprijzen weer gaan verhogen. Er is veel voor te zeggen om nu snel door te pakken, goedkoper als nu zal het voorlopig niet gaan worden.


Nov 2016 - iTX BouwConsult introduceert de onafhankelijke BouwPlanCheck

iTX BouwConsult introduceert de onafhankelijke BouwPlanCheck. Een extra controle op het Bouwplan voordat je echt gaat bouwen.

Waarom een BouwPlanCheck?

U vertrouwd blind op uw architect of aannemer, hij heeft al zoveel plannen gerealiseerd. Bij iTX-BouwConsult zien we heel veel bouwplannen van andere partijen. Dat kunnen architecten zijn, bouwkundig tekenaars, zelfbouwers maar ook aannemers. Allemaal hebben ze het beste voor met u, maar helaas blijken er nogal wat tekortkomingen in die plannen te zitten. Tekortkomingen die, als je nog niet aan het bouwen bent, wellicht voorkomen kunnen worden.

Wat is een BouwPlanCheck?

Niets meer en niets minder dan een extra check op het bouwplan dat u wilt realiseren. De deskundigen van iTX BouwConsult (bouwkundigen en architecten) kijken naar tal van aspecten. Van hele praktische zaken zoals de draairichting van deuren, de plaatsing van kasten, de wijze waarop de plattegrond is vormgegeven, maar ook naar de afmetingen van de ruimten. U zult verbaast staan te kijken hoe vaak wij een te klein toilet ontdekken. De gevels worden ook nog eens aandachtig bestudeerd en er word gekeken naar de mogelijkheid van onderhoud.

Is een BouwPlanCheck beter dan mijn architect?

U bent vol enthousiasme bezig met het ontwerp van uw huis. De architect, ontwerper of bouwkundig tekenaar is al weken intensief met u aan het werk. Wat kan er dan in hemelsnaam mis gaan? Nou, bij iTX BouwConsult zien wij dat er dan juist heel veel mis kan gaan. Intensief ergens aan werken kan leiden tot een blindheid. En juist hier kan een onafhankelijke BouwPlanCheck fouten voorkomen. Niet gehinderd door enige voorkennis kijken de deskundige van iTX BouwConsult met een frisse kijk naar uw bouwplan. Juist dan zien je veel sneller de onvolkomenheden.

De BouwPlanCheck met de 'wel goed' garantie.

Is er nauwelijks iets op uw plan aan te merken, dan krijgt uw ontwerper van ons een pluim en u hoeft niets te betalen voor de BouwPlanCheck. Zo werk dat bij iTX BouwConsult.

Wat kost de BouwPlanCheck?

Wilt u er meer over lezen, of weten wat de BouwPlanCheck kost? klik dan hier. Voor het direct aanvragen van de onafhankelijke BouwPlanCheck klik dan hier.


Okt 2016 - QuickScan Bouwkosten voor en door Architecten

Steeds meer architecten ontdekken de QuickScan Bouwkosten. Wij zien een groeiend aantal aanvragen vanuit architectenbureaus, om een QuickScan Bouwkosten te laten uitvoeren op het door hun gemaakte schetsontwerp. Met de QuickScan Bouwkosten heeft de architect meer zekerheid of het ontwerp ook budgettair past in het plaatje van de opdrachtgever. Gelijktijdig zien wij meer opdrachtgevers bij iTX BouwConsult een second opinion vragen over het door de architect opgestelde prijsplaatje. Ons advies is om niet te lang door te modderen met te dure ontwerpen, daar is uiteindelijk niemand mee geholpen. Met een Quickscan Bouwkosten heeft u snel een beeld van de bouwkosten van uw geplande woning.


Okt 2016 - Bouwkosten (gaan) stijgen

Hoe lang is het geleden dat wij midden in de grootste crisis in de woningmarkt en bouw vertoefden. September 2015 was de crisis nog goed voelbaar. De huizenprijzen daalden weliswaar niet meer, maar de verkoop stokte nog. In de bouw was de malaise goed voelbaar, toch zagen de eerste tekenen van herstel. Kleine lichtpuntjes op de horizon. 

Wij zijn nu een goed jaar verder. In alle sectoren is een verbetering van het sentiment voelbaar. Er worden meer huizen verkocht. De huizenprijzen stijgen in de bekende regio's van het land. Aannemers en architecten worden drukker. Bij iTX BouwConsult zien wij een duidelijke groei in de orderportefeuille. Kijken we specifiek naar de QuickScan Bouwkosten, dan is er een geleidelijke trend waarneembaar van stijgende prijzen van bouwmaterialen. 

Dat is goed verklaarbaar. vele bedrijven die afhankelijk waren van de bouwsector hebben 7 slechte jaren meegemaakt. Nu het sentiment beter is, zie je dat er langzaamaan weer prijsstijgingen doorgegeven worden. Ook nemen levertijden toe. Aannemers worden weer kieskeuriger, niet elke opdracht wordt aanvaard. De marges bij de bouwbedrijven kruipen langzaamaan weer iets omhoog. Het is geen 'hosanna', maar het is aanzienlijk beter als een goed jaar geleden. Wat dat betreft kun je zeggen dat we allen snel vergeten. Ondernemers, particulieren en politiek hebben de blik weer op de toekomst.

Voor de particulier is dit een goed moment om te bouwen. Er is nog voldoende concurrentie bij de aannemers om een goede prijs te bedingen. De rente staat laag en er is nog een ruim aanbod aan vrije kavels. 


Bedrijfsadvisering Planontwikkeling Bouwkundig tekenwerkBouwkundige bedrijfsadvisering Haalbaarheidsanalyse Schetsontwerpen
Werkplek Productiviteit Optimalisatie Herontwikkeling Splitsingstekening
Bedrijfshuisvesting    
     
iTX BouwConsult BV

Gevestigd te Rijssen
T: 0548-530 825
E: info@itx-bouwconsult.nl
Privacyverklaring

 
Inloggen...
Bouwkosten Overig ContactBouwkosten controle BouwConsultancy Contactgegevens
Bouwkosten bedrijfshuisvesting   Offerte aanvragen
    Afspraak maken
Algemene voorwaarden    

   
Download DNR 2011