Technische omschrijving

Een goede technische omschrijving voor een nieuw te bouwen woning voorkomt veel problemen. In een technische beschrijving staan alle essentiële zaken die nodig zijn om een goede offerte van meerdere aannemers te krijgen. Vaak heb je hier zelf het in- en overzicht niet voor, maar iTX BouwConsult helpt je graag.

Het belang van een technische omschrijving

Technische omschrijving

‘Weten wat je krijgt’, zo zou je een technische omschrijving kunnen noemen. Voorafgaand aan de offerte aanvraag bij aannemers wordt deze technische omschrijving gemaakt: een nauwkeurige omschrijving van alle toegepaste materialen en aan te leveren producten en diensten voor de bouw van je woning. Op basis van deze omschrijving kan de aannemer uitrekenen hoeveel alles gaat kosten. Zonder technische omschrijving is de kans heel groot dat de aannemer wel rekent, maar bijvoorbeeld kiest voor goedkope producten. Op deze manier lijkt dan de offerte van de aannemer heel aantrekkelijk, terwijl je in werkelijkheid wordt bedrogen met een product dat inferieur is aan wat jij wilt. De technische omschrijving zorgt er dus voor dat jij een betrouwbare offerte van de aannemer aangeleverd krijgt.

De Technische Omschrijving PLUS van iTX BouwConsult

Speciaal voor de particuliere woningbouw heeft iTX BouwConsult de Technische Omschrijving PLUS ontwikkeld. Hierin staan alle essentiële zaken die nodig zijn om een goede offerte van meerdere aannemers te krijgen.

De Technische Omschrijving PLUS biedt je veel voordelen:

 • Duidelijke beschrijving van toegepaste materialen

  Wanneer je met onze hulp duidelijk vastlegt welke materialen je wilt gebruiken voor je woning voorkom je veel problemen. De aannemer zal zich moeten houden aan jouw keuze en zal niet kunnen rekenen met materialen van een mindere kwaliteit of een hogere prijs. Op deze manier ben je er ook van verzekerd dat je woning er zo uit zal komen te zien zoals jij het in gedachten had.

 • Kernachtige beschrijving van alle te leveren producten

  Doormiddel van deze beschrijving voorkom je dat de aannemer producten vergeet en verklein je de onvoorziene bijkomende kosten. Je kunt er dan zeker van zijn dat de berekening van de prijs klopt.

 • Regeling voor garanties

  Het kan altijd gebeuren dat dingen niet helemaal lopen zoals ze gepland zijn, bijvoorbeeld wanneer een bepaald materiaal of product niet geleverd kan worden. Door middel van garantieregelingen kun je ervoor zorgen dat jij daar niet de dupe van wordt.

 • Regeling voor meer- en minderwerk opgenomen

  Wanneer jij om meer vraagt dan dat je in het contract en de begroting hebt laten vastleggen, zoals een extra dakkapel of grotere keuken, is het logisch dat je hiervoor moet bijbetalen. Het is echter wel belangrijk om een regeling op te nemen die ervoor zorgt dat je voor deze dingen eerst een schriftelijk akkoord moet hebben gegeven alvorens de kosten van je beslissing onder meerwerk worden geregeld. Zo voorkom je dat je overhaaste beslissingen neemt en voor alles waar je onnadenkend ja op zegt moet betalen. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je bepaalde aspecten van het plan wilt laten vervallen. Uiteindelijk zorgt deze regeling ervoor dat jij steviger in je schoenen staat tegenover de aannemer.

 • Heldere beschrijving, lage kosten

  Een heldere beschrijving van de hierboven genoemde zaken zorgt ervoor dat je veel geld kunt besparen – misverstanden of fouten in de berekening worden namelijk geminimaliseerd. Door te investeren in een technische omschrijving voorkom je veel ongemak!

Wij helpen je graag!

iTX BouwConsult helpt je graag om van jouw bouwproject een succes te maken! Wat voor een woning je ook wilt bouwen, van bungalow en stadsvilla tot een notariswoning of luxe landhuis, de Technische Omschrijving PLUS biedt je veel voordelen. Ben je op naar zekerheid omtrent de offerte van je aannemer en het veilig stellen van je beschikbare budget? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op! We zullen je dan verder informeren over onze diensten en samen met jou werken aan een goede oplossing voor je probleem.